Ne bëjmë më të mirën tonë që të gjitha kanalet të punojnë në rregull dhe pa probleme e pa ndërprerje.
Nëse vetëm disa kanale nuk funksionojnë, atëherë raportojeni atë tek ne duke na kontaktuar ose duke pritur disa orë, ndoshta ne po punojmë për ta rregulluar këtë problem.

Nëse asnjë kanal nuk po funksionon, atëherë duhet të bëni disa hapa të nevojshëm përpara se të na kontaktoni:

  • Ristartoni pajisjen tuaj dhe prisni 30 sekonda para se ta ndizni atë përsëri.
  • Sigurohuni që pajisja juaj të jetë e lidhur me internet duke përdorur një kabllo të interneti (LAN) jo përmes Wi-Fi.
  • Provoni të përdorni një shërbim VPN nëse të gjitha mënyrat e lartëpërmendura më lart nuk funksionojnë.
  • Ndaloni së shikuar shërbimin tonë për pak minuta. Ne nga ndonjëherë bëjmë rifeskimin e kanaleve kur është e nevojshme, për shkaqe sigurie. Kanalet mund të kthehen së shpejti nga ana jonë.

 

Keni ndonjë paqartësi? Na kontaktoni duke klikuar këtu apo duke na dërguar email në: [email protected]